Duiklog

Playa Forti en Daaibooi - 2 mooie duikplekken met sponzen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Playa Forti 20131027 008 smallOm onze 2-tank-duiken naar het Westelijk deel van Curaçao voort te zetten maakte mijn duikbuddy en ik plannen om te duiken bij Playa Forti, ook bekend als Sweet Alice, bijna op het meest Westelijke punt van het eiland, en een tweede duik bij Daaibooi, meer in het midden van het eiland. Beide plekken hebben een hoop mooie sponzen.

Westpunt en Lagun - een 2-tank-duik

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Westpunt 20131013 010 smallMijn duikbuddy kwam er recent achter, dat we dit jaar nog niet één duik gemaakt hadden in het meest Westelijke deel van het eiland. Hoewel het eiland niet groot is, kost een rit van waar ik woon tot de meest Westelijke punt van het eiland toch ongeveer 1 uur. Om die reden is het slim om, als je in het Oostelijke deel woont en als je in het Westelijke deel van het eiland wilt gaan duiken, twee duiken te plannen. Onze keus voor deze twee duiken waren Playa Piskadó op Westpunt voor de eerste duik en Playa Lagun voor de tweede duik.

Sidney Samson start zijn tournee onder water

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vaersenbaai 20130225 001 smallOp maandag was ik bij de duikshop van Trunkdivers Curaçao toen ik enkele mensen hoorde praten over een beroemd persoon, die aan de bar bij Kokomo was gezien. De naam, Sidney Samson, had ik nog nooit gehoord. Blijkbaar een beroemde Nederlandse DJ, die was gecontracteerd om op te treden op de Full Moon party bij Kokomo op vrijdag 1 maart 2013. Dat verklaarde waarom ik nog nooit van zijn naam had gehoord. Ik ben van de verkeerde generatie voor dit soort feestjes. Tenminste, dat is mijn mening. Voor iedereen, die meer over hem wil weten, breng een bezoek aan zijn website (zoals ik ook deed om uit te zoeken wie hij is)

Later die ochtend kwam hij langs bij de duikshop om te vragen of het mogelijk was om een duikbrevet te halen in de periode dat hij op het eiland zou zijn. Dat was mogelijk op voorwaarde dat hij nog diezelfde dag zou starten met een introductieduik. Dus, een uur later, nadat hij de vereiste informatie had gekregen om zo'n eerste keer onder water veilig te kunnen doen, stond hij compleet uitgedost in een duikuitrusting klaar om onder water te gaan. 

Onder water deden we enkele oefeningen, die probleemloos verliepen, en daarna begonnen we aan onze tour onder water. Alles ging zoals je mag verwachten van iemand, die voor het eerst onder water is. Na een kleine 40 minuten kwamen we weer boven; hij had van elke minuut van zijn eerste ervaring onder water genoten en er bestond dan ook geen enkele twijfel bij hem, dat hij door wilde gaan om het Open Water brevet te halen vóór zijn optreden op vrijdag. De afspraken voor de rest van zijn cursus, die in totaal uit 6 duiken bestaat, waren dan ook snel gemaakt.

Coral Spawning 2013 - Slangenbaai

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Slangenbaai Spawning 20130925 012 smallSeptember is altijd de maand, waarin je coral spawning kunt verwachten op Curaçao. Jaren geleden heb ik meegewerkt aan het jaarlijks terugkerend onderzoek door Reef Care Curaçao naar dit fenomeen. Doel van dat onderzoek was om op basis van veel waarnemingen te komen tot redelijk betrouwbare voorspellingen voor het moment, waarop in een jaar de coral spawning is te verwachten. Voor dit jaar kwamen die voorspellingen uit op een aantal dagen in de periode van 22 t/m 28 september.

Een duik bij Playa Canoa

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Playa Canoa 20121013 011 smallVanwege een tropische storm (Rafael) in het Noordelijke deel van de Caribbische zee was het op Curaçao nagenoeg windstil (en heet!) en waren er ook geen grote golven langs de Noordkust van Curaçao. Ideale omstandigheden om weer eens een duik aan de Noordkant te maken. Mijn duikbuddy Rob en ik gingen daarvoor naar Playa Canoa. De weg ernaartoe is flink opgeknapt, omdat die weg ook werd gebruikt om er de nieuwe windmolens over te vervoeren.
Duiken vanaf de kant is vrij gemakkelijk op deze plek. Je hebt twee mogelijkheden om het water in te gaan. Ofwel je springt van de rotsen ten Oosten van de baai of je gaat het water in via de baai. Wij deden dat laatste, omdat dat eenvoudiger is en omdat ik naar links wilde gaan voor de duik.