Duiken op het archeologische wrak van de SS Mediator

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Afgelopen zondag werden de wekelijkse duiken op het wrak van de SS Mediator weer hervat na een onderbreking van bijna 2 maanden. Ik was wel benieuwd hoe de situatie er uit zou zien na het voorbijtrekken van de storm Omar.
Aangekomen bij de duikstek bleek dat er geen kadewacht was. En aangezien we hier voor de veiligheid niet duiken zonder kadewacht, bood ik aan om dat te zijn en dus niet te duiken. Karel had een beter voorstel: "Ga als eerste het water in om foto's te maken". Goed plan, dus ik lag al snel in het water.

 

Onder water bleek het zicht redelijk goed te zijn. In plaats van foto's besloot ik een video te maken van een rondleiding langs de diverse attracties op het schip. De storm heeft weinig tot geen schade aangericht aan het wrak. Ik dacht dat er bij de gaten in het dek een stuk van de scheepshuid was afgebroken, maar bestuderen van eerdere foto's toont aan dat dat niet het geval is. Er liggen nu wel veel autobanden op het wrak en ook een grote vuilniszak; die laatste is ongetwijfeld een overblijfsel van de regatta van vorige week. Het wordt dus hoog tijd dat er weer eens een grote opruimactie wordt georganiseerd.

Na het monteren van de video en het toevoegen van titels en verduidelijkende tussenteksten, is er een resultaat ontstaan, dat goed gebruikt kan worden om te laten zien wat een duik op dit wrak inhoudt. Uiteraard kan het nooit een echte duik op het wrak onder leiding van een ervaren duikgids vervangen.