De mooiste Kerstduik ooit

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lucie mocht al jaren niet duiken om medische redenen. Ze wilde wel graag weer beginnen en zowel Karel als ik hadden aangeboden haar te begeleiden bij haar eerste duik zodra het weer kon. Eindelijk na ruim 3 jaren was het dan zover dat de goedkeuring van de arts kwam en het leek Lucie een goed idee om haar "eerste" duik met de Kerst te maken. Karel en ik waren beiden beschikbaar; haar vriendin Wilma ging mee en ook de stagiaire/arts van Trunkdivers, Juliëtte.

Baya_Lucie_20081225_006Om half tien troffen we elkaar bij Baya om een duik bij de Tugboat te maken. Karel had een duikset voor Lucie bij zich, want na ruim drie jaar niet gebruiken van haar eigen spullen leek het beter om met een gehuurde set te duiken. Eerst hebben we de duik doorgesproken - we zouden voor deze eerste duik niet te diep gaan - en daarna was het dan zover dat ze het water in kon. Dat alleen al was een goede ervaring. Onder ons zat een school Blue Tang, die we tijdens de duik nog diverse keren zouden tegenkomen.
Als eerste gingen we op weg naar de Tugboat. Daar aangekomen feliciteerde Karel haar met haar terugkeer onder water. Bij de Tugboat hebben we een tijdlang rondgezwommen en daarna zijn we langs de blauwe rand teruggegaan richting de pier. Je kon duidelijk zien dat Lucie genoot van de lang gemiste duikervaring. Met de armen wijd en soms met haar ogen dicht zweefde ze door het water. De techniek van het duiken verleer je blijkbaar niet. 
Baya_Lucie_20081225_039We hebben de duik afgemaakt met een kleine tocht onder de pier, waarna we weer naar de kant zijn gegaan. In de baai zagen we nog enkele squids.
Lucie was uiterst blij met de duik en wij waren allemaal blij dat we er bij konden zijn. De start van een nieuwe periode. Het was een perfecte manier om de Kerstdag mee te beginnen.

Meer foto's van deze duik zijn te vinden in het fotoalbum onder Baya, 25 december 2008.