Het scheepswrak van Vaersenbaai

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vaersenbaai_20091021_002_kleinVaersenbaai is momenteel weer in ontwikkeling. Een projectontwikkelaar is begonnen met het afbreken van de oude weekendhuizen en de oude duikschool. In de toekomst moet het weer een mooi strand met faciliteiten worden. Een eerste impressie hoe het er uit gaat zien is te zien op de website van Trunkdivers, die er de duikshop zullen gaan voeren. Ook zal informatie worden verstrekt via de website van Kokomo Beach.

Vaersenbaai is een duikstek met veel variatie aan mogelijkheden. Naast het mooie koraal zijn er de autowrakken te vinden en het ponton waarmee de wrakken naar deze plek zijn vervoerd. Minder bekend is dat ook de sleepboot, die is gebruikt om het ponton te slepen, hier is afgezonken. Dat wrak ligt namelijk voorbij de dieptegrens voor sportduikers. Het wrak ligt op 50 meter diepte.

Vaersenbaai_20091021_004_kleinOm dit wrak te documenteren heb ik er een aantal duiken op gemaakt samen met Karel Boon van Trunkdivers. Inmiddels hebben we een redelijk goed beeld van het wrak, maar de afmetingen ontbreken nog, dus er zullen nog enkele duiken nodig zijn om deze klus af te ronden.

Omdat het wrak zo diep ligt en we de veiligheid zo goed mogelijk in de gaten willen houden, is per duik maar zeer weinig tijd beschikbaar op het wrak zelf. We gaan er na 2 minuten weer weg en maken dan een geleidelijke opstijging in de richting van het strand, waarbij we goed de decompressiestop in de gaten houden. De duik is namelijk, zelfs met zo'n korte tijd op die diepte, per definitie een deco-duik, waarbij je niet zonder decompressiestop naar het oppervlak kunt opstijgen.

Het is een mooi wrak. Niet zo groot als de Superior, maar ruim groter dan de tugboat. Het wrak ligt op de stuurboordzijde met de boeg in de richting van het Oosten. Vaersenbaai_20091021_011_kleinDe stuurhut wijst van de kust af. Het wrak is in goede staat. Er is niet zoveel begroeiing op als bij de Superior. Er groeien vooral "struiken" Black Coral op. Mogelijk dat de beperkte begroeiing te maken heeft met de diepte. De stuurhut is intact en biedt, net als bij de Superior de mogelijkheid om er doorheen te zwemmen. Het schip heeft 2 ruimen. Het voorste ruim heeft langs de wanden nog intacte horizontale spanten en is verder leeg. Het achterruim bevat de aandrijving. Beide ruimen zijn in principe toegankelijk, maar dat is niet verantwoord op deze diepte. Ik hoop via de ingang wel nog enkele foto's van de beide ruimen te maken. Dat is tot op heden nog niet gelukt.

Eén waarschuwing: dit is beslist geen duik voor onervaren duikers. Zelfs ervaren duikers moeten goed weten waar ze mee bezig zijn en de duik is beslist niet zonder risico. Het is immers geen no-deco duik. Je moet dus weten hoe om te gaan met decompressiestops en de risico's kennen en op diepte herkennen van stikstof narcose.