Boca Sami Driehoek

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag hadden Rob en ik een ervaring vergelijkbaar met die begin mei 2007. We maakten onze standaard duik op deze plek (rechtsaf langs het rif) op ca 20 meter diepte, toen we in de diepte weer iets wits zagen schemeren. Ondanks het voornemen om deze duik niet te diep te gaan, omdat ik de volgende dag naar Aruba zou vliegen, gingen we op onderzoek uit. En, ja hoor, we vonden weer een wrak van een zeilboot. Diepte ca 42 meter. Een nieuw slachtoffer van de "Boca Sami Driehoek" of mogelijk toch hetzelfde wrak als ruim 2 jaren geleden?

IMG_1831_detailIn mei 2007 vonden we een zeilboot, rechtopstaand, met ietwat bolle zeilen vanwege de stroming. Na de duik hebben we het gemeld aan de duikschool. Twee weken later zijn we weer gaan duiken en we hebben toen geen spoor gezien van deze zeilboot, dus we veronderstelden toen dat hij was gelicht. Ook sindsdien hebben we nooit meer iets van deze zeilboot gezien. Nu, ruim 2,5 jaar later, ligt er op (vrijwel) dezelfde plaats, op (vrijwel) dezelfde diepte weer een zeilboot. In veel slechtere conditie dan de boot toen en liggend op de stuurboordzijde. Maar wel met een zeil. Echter zonder naam, terwijl de boot toen heel duidelijk de naam Lagun droeg (zie detailfoto hier links). BocaSami_20091111_004_detailDeze keer staat er helemaal niets op de zijkant (zie detailfoto van hetzelfde deel van het wrak hier rechts). Wel zit er ook een metalen plaatje op om het zeil mee vast te zetten. En ook loopt er een scheur in de verf, die lijkt op een scheur, die ook in mei 2007 op het wrak zat. Daar staat tegenover, dat de hele bovenbouw van de zeilboot niet meer aanwezig is. Ik ben niet tot een eenduidige conclusie kunnen komen of het nu wel of niet hetzelfde wrak is.

In het fotoalbum staan onder Boca Sami, 12 november 2009 nog meer foto's van het wrak in de huidige conditie en een tweetal foto's van het wrak in mei 2007.