Search en geen Recovery

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Moon_search20100411_001_smallIn het weekend van 10 april belde Karel (Trunkdivers) me op met de vraag of ik tijd had voor een bergingsoperatie. Ik had geen andere afspraken, dus het antwoord was "Ja". Op zondag 11 april troffen we elkaar bij het Restaurant en Lounge Moon aan het einde van Pietermaai. Daar waren ook de eigenaren van een kleine boot, die enkele dagen eerder was gezonken. De mensen aan boord van het bootje waren gered door de Kustwacht, maar het bootje zelf was gezonken met alles wat verder aan bezittingen aan boord was. We hebben de eigenaren gevraagd waar het precies gebeurd was.

Nadat we onze duikspullen hadden aangedaan en na een korte duikbriefing zijn we enkele rotsen afgeklommen en daarna het water ingegaan. Vandaar zijn we aan het oppervlak in de richting van de aangegeven plek gezwommen. Daar gingen we op een onderlinge afstand van ca 15 meter met 5 duikers onder water. Loodrecht op de kust maakten we een duik tot ruim 40 meter diepte, waardoor we tot 55 à 60 meter diepte konden kijken. Helaas hebben we niets gevonden. Daarna ben ik nog wat richting het Oosten gegaan, maar ook daar was niets te vinden. Daarna hebben we nog een duik langs het rif gemaakt, waarbij Alex en ik nog een eind richting het Westen zijn doorgegaan. Er is een mooi rif daar mogelijk omdat het geen officiële duikstek is.

De volgende dag belde Karel me weer. Hij had nieuwe informatie over de exacte plaats waar de boot onder water zou zijn gegaan. Ik had een vrije dag, dus we zijn met zijn tweeën weer gaan zoeken. Juist voordat we het water ingingen troffen we iemand van het Avila Hotel, die ons kon vertellen waar het precies was gebeurd. Dat was links (ten Oosten) van het Avila hotel. Dus daar zijn Karel en ik onze nieuwe zoektocht begonnen. We doken parallel aan de kust op een diepte van bijna 40 meter en zijn doorgegaan tot ongeveer de plek waar we de vorige dag geëindigd waren. Maar ook deze keer zonder resultaat. En ook deze keer weer een mooi rif. Eigenlijk is het gek dat er geen duikshop is bij het Avila Hotel. Ze hebben een mooi huisrif.