Afterdive op Playa Canoa

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

PlayaCanoa_201007125_007_smallOp zondagmiddag 25 juli 2010 zijn we met een aantal ervaren duikers naar Playa Canoa gegaan voor een Noordkant duik. De condities waren nogal ruw. Zo ruw dat het niet verantwoord bleek om van ons gebruikelijke plateau ten Oosten van de baai het water in te springen. De golven sloegen met grote regelmatig over dat plateau. En die regelmaat was ook weer niet regelmatig genoeg om tussen de golven door het water in te springen. We besloten dus om via de baai te gaan.

De condities in de baai waren zodanig dat er gesurft werd (planksurfen!), dus er waren behoorlijke golven om doorheen te gaan. De duik zelf was niet al te uitzonderling. We hadden wat stroming mee op de heenweg, dus op de terugweg moest er wat harder worden gewerkt om weer terug te komen ten Oosten van de ingang van de baai. Daar zijn we boven water gekomen en de rest van het traject hebben we boven water gedaan. Het werken met de golven was ook nu weer een leuk onderdeel van deze duik.

Na de duik hebben we nog een tijd nagepraat en om de tijd te doden hebben twee van de duikers een grote piramide gebouwd van Polar flesjes. Tot mijn grote verbazing bleek deze te blijven staan. In de wind is dat een prestatie op zichzelf. Ik laat in het midden hoeveel van deze flesjes door onszelf zijn genuttigd.