Duiken met een schildpad

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Westpunt_20100814_015_smallOp zaterdag 14 augustus 2010 gingen Rob en ik duiken bij Playa Piskadó (Westpunt). Playa Piskadó betekent baai van de vissers. De facilitaire gebouwen voor de vissers worden op dit moment gerenoveerd.
Op deze duikstek is ook het standbeeld van Koning Neptunus onder water te vinden. Een leuk standbeeld en ook erg handig voor de navigatie terug naar het strand aan het einde van de duik. En, omdat deze duikstek grenst aan Alice in Wonderland (Playa Kalki), zijn ook hier mooie hoge koraalformaties te vinden van sterkoraal.

Rob en ik maakten onze normale duik op deze plek door naar rechts te gaan. We zagen een grote baars vergezeld van een school kleine Bar Jacks. Blijkbaar beschouwt de baars deze duikstek als zijn huisrif, want we hebben hem ook al eerder gezien op deze plek. En ook tijdens deze duik kwamen we hem een aantal malen tegen, maar helaas steeds net buiten het bereik van de camera.

De leuke verrassing van deze duik kwam om de weg terug. Rob zag als eerste de schildpad en ging er op af om foto's te maken. Toen hij daarmee klaar was, ging ik op de schildpad af om hetzelfde te doen. En tot mijn grote verbazing bleef de schildpad gedurende 20 minuten aan mijn zijde zwemmen. Meestal op een zodanig afstand dat ik hem zou hebben kunnen aanraken. Een leuke en vooral ontspannende ervaring.