Rog bij Marie Pampoen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

MariePampun_20100825_003_smallOp woensdag 25 augustus 2010 gingen Rob en ik al redelijk vroeg (8:15) duiken bij Marie Pampoen.
Direct na het verlaten van de baai zag ik dat het zicht onder water erg slecht was; slechter dan we gewend zijn in onze wateren. Het water was enigszins melkachtig. Misschien dat dit komt door de regen, die we de laatste tijd hebben gehad. Ik kan me niet herinneren dat het zicht ooit zo slecht was. Ik hoor vergelijkbare verhalen van andere duikers over de duikstekken langs de Zuid-Oost kust van het eiland.

Nadat we onder water waren gegaan, zag ik al snel een vrij grote rog zwemmen. Gelukkig ging hij daarna op he zand liggen, zodat ik de kans kreeg een paar foto's van hem te maken. Na de fotoshoot zwom hij weer verder.

We doken ons normale duikplan op deze plek. Eerst langs het rif naar links tot we de zandplek bereiken voor het Breezes hotel. Daar gingen we dieper om naar de wrakken te kijken en om te zien of er nog steeds Tarpons waren. En inderdaad, terwijl ik het wrak van de oplegger aan het fotograferen was, zag Rob een grote Tarpon boven datzelfde wrak. Nadat ik de eerste foto had gemaakt zag ik hem ook, maar hij was helaas te ver weg voor een goede foto. Enige tijd later, toen mijn duikcomputer nog maar 1 minuut no-decompression tijd aangaf, zag ik een nog grotere Tarpon. Maar omdat ik geen decompressieduik wilde maken, had ik niet genoeg tijd meer om naar hem toe te zwemmen voor een foto.
Het was dus tijd om weer ondieper te gaan zwemmen en aan onze terugweg te beginnen. Op de terugweg zag Rob nog een erg kleine jonge Koffervis. Op die leeftijd zijn ze nog rond.