Een duik op de Superior Producer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Superior_20110123_022_smallOmdat het cruise seizoen is begonnen en omdat het verboden is om op de Superior Producer te duiken als er een cruiseschip aan de Megapier ligt, was zondag 23 januari 2011 de enige kans in die week om op het wrak te duiken. Het was dan ook druk op deze duikstek. Diverse duikoperators hadden een duik georganiseerd. Zo ook Trunkdivers. Ik heb me aangesloten bij die duik om foto's te maken van het wrak.

Er waren wel wat golven, maar niet zodanig dat daardoor het in en uit het water gaan erg moeilijk werd. Dat is altijd iets waar ik rekening mee moet houden als ik met de camera het water in ga.

De laatste keren dat ik hier heb gedoken stond er een flinke stroming. Dat was gelukkig vandaag niet het geval. Het enige minpuntje was het iets minder goede zicht dan we gewend zijn.

Het werd een uiterst relaxte duik voor iedereen. Bij het wrak deden we onze normale toer. Na aankomst midschips gaan we langs de stuurboordzijde richting de boeg. Daar genieten we even van het zicht op de boeg, die oprijst uit het zand. Daarna gaan we naar boven en het ruim in. Beneden in het ruim controleren we altijd de meters van iedereen en checken of iemand symptomen van stikstofnarcose heeft. Alles was in orde, dus we zwommen door het ruim richting de stuurhut. Ik bleef buiten de stuurhut terwijl de anderen de onderste ingang namen en aan de andere kant op de bovenverdieping weer naar buiten kwamen. Na nog enige minuten op het achterdek gingen we weer richting de kust. Daar maakten we in ondiep water een veiligheidsstop, waarna we weer het water uitgingen. Een erg geslaagde duik.