Een nieuw bezoek aan de Tugboat

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Baya_20110126_030_smallBaya beach is dicht bij huis, waardoor het een van mijn favoriete duikstekken is. Maar dat is niet alleen vanwege de afstand. Het is werkelijk een mooie en vooral een duikstek met veel variatie. Natuurlijk is er het wrak van de Tugboat. Daarnaast is er een steile wand en dan is er ook nog de pier, waar je aan het eind van de duik kunt dwalen tussen de steunpalen totdat je lucht bijna helemaal op is. De palen zijn volledig bedekt met kleurrijke sponzen

Vandaag lag er een cruise schip aan deze pier voor klein onderhoud. Dus duiken onder de pier is iets waar mijn buddy en ik vandaag geen behoefte aan hadden. We gingen voor een duik langs de steile wand. Deze wand is vrijwel vertikaal en hij is bezet met veel sponzen. Ik vind duiken langs zo'n steile wand altijd erg leuk. Er zijn altijd holen te vinden in zo'n wand en ik hoop daar nog een keer een rustende Verpleegsterhaai te vinden. Tot nu toe is dat helaas niet gelukt. De hangende sponzen geven bovendien veel mogelijkheden voor leuke foto's.
Na een half uur draaiden we om en zwommen we terug in ondiep water. Daar is veel zacht koraal te vinden en er zijn ook zwaaiende Sea fans. We bleven een tijdlang hangen bij het wrak van de Tugboat. Het water was zeer doorzichtig, maar er dreven wel veel deeltjes in. Het was zonnig en dat gaf mooie condities voor fotografie. 

Een hele leuke duik op een zeer fraaie duikstek. Ik heb hier al veel duiken gemaakt, maar heb er nooit spijt van als ik er weer terug kom.