Caracasbaai - Lost Anchor

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Bootduik

Beschrijving

caracas_bay_lost_anchor_large.jpgDe naam van deze duikstek komt van een lange ankerketting, die naar beneden kan worden gevolgd zo diep als je verantwoord mag gaan.De ankerketting loopt nog veel verder en je vindt dus geen anker.

Deze plek is eenvoudiger te bereiken met een boot, maar het kan ook vanaf de kust.

Tijdelijk is dit overigens erg moeilijk geworden, omdat er een hotel op deze plek wordt gebouwd. Het is ook nog niet duidelijk of daarna deze plek nog vanaf de kust bereikt kan worden.

De duikstek is aan de Westelijke kant van de Caracasbaai. Om er vanaf de kant te duiken moet je langs de klif lopen zo ver als je kunt totdat je een klein stukje zandstrand bereikt. Daar kun je het water in gaan. Vanaf dat punt zwem je langs het rif (bijna verticale wand); na ongeveer 25 minuten bereik je de ankerketting. De ketting is mooi begroeid met sponzen en koraal. Normaal gesproken is dit tevens het keerpunt en kun je langs de ankerketting naar boven gaan tot ongeveer 12 meter diepte. Zwem dan terug. Op die diepte is een hoop zacht koraal, waardoor het lijkt alsof je in een onderwatertuin zwemt met planten die heen en weer wuiven in de wind.

Als je genoeg lucht hebt kun je langs de kust doorzwemmen totdat je het strand bereikt dichtbij waar je je auto geparkeerd hebt. Dat voorkomt weer een wandeling langs de klif.

Hoe kom je er?

caracas_bay_lost_anchor_htgt.jpgKomend vanuit de stad neem je de Caracasbaaiweg richting Caracasbaai. Aan het eind van die weg kom je op een rotonde. Rij die voor driekwart af. Volg die weg totdat je een "uitkijkpunt" ziet (Miramar, zie foto). Ga daar naar rechts en rij totdat je niet verder kunt. Parkeer daar je auto

Om deze plek te bereiken moet je nog een behoorlijk eind met je duikset langs het water lopen. Eerst kom je bij het kanaal tussen de beide wateren links en rechts. Dat moet je oversteken. Afhankelijk van de diepte kan dit wadend of moet dit zwemmend.

Daarna moet je nog een eind langs de kust lopen totdat je bijna niet verder kunt. Daar is een stukje met zand. Daar kun je het water in. Het is niet eenvoudig vanwege de rotsen, dus doe dit niet bij hoge golven.

Tijdelijk is deze plek slecht bereikbaar omdat er een hotel wordt gebouwd. Het is ook niet zeker of deze duikstek daarna nog bereikbaar is vanaf de kant.