Divers Leap

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik

Beschrijving

Divers leap kustDeze duikstek is ten Oosten van de baai van Jan Thiel. Als de zee ruw is, dan is het moeilijk om hier het water in te gaan. Kom hier dus bij voorkeur bij een kalme zee.

Ga het water in aan de uiterst linkse kant van dit "strand" (meer koraalpuin dan zand). Pas op met het grote Elkhorn koraal dicht bij de kust. Er is een boei, die vastligt aan een groot betonnen blok op de bodem. Dat is een goed referentiepunt bij het terugkomen. Er is een klein zandplateau voordat je de rand van het rif bereikt. De bovenkant van het rif is bedekt met zacht koraal; sommige formaties zijn behoorlijk groot.

Dieper is een een dichte bedekking met koraal en er zijn diverse soorten sponzen te vinden. In de buurt van de kust is Elkhorn koraal en Staghorn koraal. Dit is een van de weinige plekken langs de kust waar deze koraalsoorten nog voorkomen. Ze zien er hier  nog goed gezond uit. Omdat ze zo ondiep staan zijn ze erg kwetsbaar.

Wees voorzichtig want er kan hier een sterke stroming staan. Start altijd tegen de stroom in. Dat is veiliger en heeft als voordeel dat het tweede deel van de duik erg gemakkelijk en ontspannend is. Als de stroming erg sterk is, overweeg dan een ondiepe duik dicht bij de kust.

Hoe kom je er?

Diver Leap; hoe kom je erRij de Caracasbaaiweg af tot bij de rotonde. Daar ga je naar rechts en volg je die weg tot aan de T-splitsing. Ga daar naar links in de richting van de kust. Aan je rechterhand passeer je de ingang van het Livingstone Resort. Ga daarna bij de eerste gelegenheid naar links en parkeer je auto daar op de stoep. Daar moet je duikspullen aantrekken en het houten bruggetje oversteken en de zandweg volgen naar de kust.

Vanwege de bouw van een hotel is deze duikstek niet langer bereikbaar.