Jan Thiel Baai

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen

Beschrijving

jan_thiel_bayJan Thiel baai ligt in de buurt van de Caracasbaai. De meeste bezoekers van deze baai zijn toeristen van de nabij gelegen resorts. Om gebruik te maken van de baai moet je betalen, maar als je alleen maar wil duiken, dan kun je ook gebruik maken van een "ingang" ten Westen van de hoofdbaai. Daar kun je het water in gaan en naar buiten zwemmen. Er is geen mooi zandstrand, maar voor duiken is dat geen probleem.

Meestal is het water kalm want het is een baai. Er is een vrij brede opening naar de zee en het rif begint buiten de baai. In de baai is een diepe kom. Daarin bevindt zich het wrak van een zeilboot. Dat wrak is pas een aantal jaren oud, dus er bevindt zich nog niet veel koraal op het wrak.
Buiten de baai loopt het rif geleidelijk af (ca 45 graden). Vóór de baai is het koraal enigszins bedekt met zand en ook het zicht is beperkter in de buurt van de baai. Maar als je of links of rechts van de baai bent, wordt het zicht en ook de kwaliteit van het koraal veel beter. De koraaldichtheid is vrij groot en er zijn veel sponzen en zacht koraal te vinden. Het is ook een van de weinige plaatsen waar nog Staghorn koraal voorkomt. Aan de westelijke zijde van de baai-uitgang staan ook enkele grote Elkhorn koralen.
Meestal is er ook veel vis te vinden langs het rif.

Hoe kom je er?

jan_thiel_bay_htgtVolg de Caracasbaaiweg in de richting van de Caracasbaai totdat je bij de rotonde komt. Daar ga je rechtsaf en volg je de weg tot aan de T-kruising. Ga links en volg de weg richting de kust. Volg de weg vervolgens naar rechts parallel aan de kust. Aan de linkerhand is de officiële ingang van de baai. Vervolg de weg tot de volgende rotonde bij het Chogogo resort. Volg de weg door op de rotonde de eerste afslag te nemen. Dit is een doodlopende weg. Rij tot het einde en parkeer daar je auto langs de weg. Doe je duikspullen aan bij de auto en loop daarvandaan naar de kust. Afhankelijk van of je naar links of rechts wil duiken kun je de baai dwars oversteken of rechts aanhouden.