Marie Pampun

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Strandfaciliteiten
Restaurant
Wrakken

Beschrijving

marie_pampunDit is een kleine beach naast het Breezes Hotel. De beach wordt vooral bezocht door lokale mensen uit de omgeving en door duikers. Er zijn wat hutjes, die schaduw geven, maar die zijn al snel bezet. Er zijn twee restaurants; Seaside Terrace en Surf & Turf. Beide serveren lokale gerechten tegen schappelijke prijzen. Naast Surf & Turf is de duikshop van Twindivers. Aan de overkant van de weg is de duikshop van The Dive Bus.

Het water in de kleine baai is ondiep. In het weekend worden er regelmatig zwemlessen in gegeven. Dus, als je hier komt duiken, pas dan op de lessen niet te verstoren.
Zodra je buiten de baai komt kan het water ruw zijn. Als dat zo is, kun je het beste snel onder water gaan en onderwater naar de dropoff zwemmen. Die is dichtbij. De helling is erg geleidelijk, tussen de 30 en 45 graden en dichtbezet met gezond koraal. Meestal is er geen stroming. Zelfs bij een lichte stroming Oostwaards is linksaf te verkiezen omdat de andere kant op het koraal minder is. Bovendien liggen de wrakken links van de baai.
Eerst bereik je na ca 15 minuten een zandplateau op ca 20 meter diepte met bouwafval. Vandaar kun je dieper gaan. Daar vind je o.a. een kleine boot en de restanten van een vrachtwagen. En er ligt veel bouwmateriaal. en uiteraard ook de nodige autowrakken, want daaraan ontleent deze plek zijn naam, de Car Pile. Uiteindelijk bereik je een groot ponton op ca 30 meter diepte (als je tenminste nog bodemtijd over hebt). Er is dus genoeg te zien. Bovendien zijn er altijd veel vissen te vinden.
Let goed op je bodemtijd, want je bent vrij diep en je vergeet gemakkelijk de tijd.

De terugweg is ook interessant omdat er op 15 meter diepte veel zacht koraal is te vinden en ook nog koraal en sponzen. Als je op ca 10 meter diepte bij een zandplateau komt ben je bijna terug bij de baai. Maak een veiligheidsstop op 5 meter en draai vervolgens weer de baai in.

marie_pampun_htgtHoe kom je er?

Deze beach is gemakkelijk te vinden, want hij ligt direct naast (ten Westen van) het Breezes Hotel. Als je vanuit de stad komt, rijdend langs de kust, is het juist voordat je het hotel bereikt. Er zijn grote borden van de restaurants en de duikshop bij de ingang van het strand. Ga daar naar binnen en parkeer je auto tegenover een van de restaurants.

 

Foto's