Atlantis Diving Penstraat

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen

Beschrijving

atlantis_diving_penstraatDit is een duikstek ten Oosten van de stad. Er is geen strand. Aan het doodlopende eind van de straat kun je het water in. Atlantis Diving heeft hier een duikschool en appartementen.
De dropoff is dicht bij de kust en er is een kleine pier aan de linkerkant, die de golven afschermt.

Nadat je het water in bent gegaan bereik je zwemmend in enkele minuten de dropoff. De terugweg is gemarkeerd middels een boomstam op het zand, die in de richting van de kust wijst. Bij de dropoff ligt een stuk metaal van ca 10 meter dat ook in de richting van de kust wijst.
Tegenover het punt waar je het water in bent gegaan is de koraaldichtheid laag. Dat wordt beter na ca 15 minuten naar links. De koraaldichtheid daar is veel hoger en het koraal ziet er ook veel gezonder uit. Er zijn ook veel sponzen: Olifantsoor, grote Stove-pipe sponzen, Tube sponzen, vaas sponzen en enkele grote Barrel sponzen.
De dropoff loopt door zo ver als ik kan zien vanaf een diepte van 25 meter.
Op de terugweg is een hoop zacht koraal te zien en er staat Pillar koraal. Boven 10 meter diepte is een zandplateau met weinig begroeiing.

 

 

Hoe kom je er?

atlantis_diving_penstraat_htgtRijdend langs de kust, komend van de stad door de Penstraat of komend vanaf het Breezes Hotel, moet je de straat nemen (rechts als je vanuit de stad komt en links als je van het hotel komt) waar bij de ingang een bord staat van Atlantis Diving (zie foto). Parkeer je auto naast de duikschool. Let op voldoende plaats te houden voor de gasten van de duikschool.