Piscadera baai

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen strandvoorzieningen, wel enkele eethuisjes, evt.kun je na de duik op het strand van Hook's Hut gaan liggen; dat is een betaald strand met strandstoelen, bar en restaurant.

Beschrijving

PiscaderaDeze duikstek is te bereiken vanaf het kleine strandje naast Hook's Hut. Daar kun je het water in gaan en vervolgens moet je boven water de vaargeul oversteken. Let goed op met bootverkeer. Aan de overkant zwem je eerst, nog steeds boven water, een tijd evenwijdig aan de vaargeul. Als het water dieper wordt, kun je onder water gaan en daar verder zwemmen. Meestal is het zicht zeer beperkt door het vuil/zand dat van de achterliggende baai naar buiten stroomt. Op een gegeven moment kom je bij het punt waar de rechterkant van de vaargeul de dropoff kruist. Ga daar dieper en naar rechts langs het rif. Op het eerste stuk is het zicht vaak nog enigszins beperkt, maar het wordt geleidelijk beter. Het rif loop vrij steil af (45 - 60 graden) en er staat veel koraal en spons (Touch-me-not en Olifantsoor).
Op de terugweg zwem je langs de bovenkant van het rif. Daar staat veel klein koraal en wat zacht koraal. Als je weer bij het punt komt waar de vaargeul het rif kruist kun je naar links gaan zoals je gekomen bent, of je kunt rechtdoor gaan (120 graden kompaskoers) en onder water naar de overkant zwemmen. Let goed op je diepte, want het zicht kan hier heel slecht zijn. Op die manier kruis je de vaargeul waar hij eindigt in het diepere deel. Aan je linkerhand zie je een soort "waterval van zand". Aan de overkant ligt een groot anker. Als je nog verder rechtdoor zwemt kom je op het strand van Hook's Hut. Je kunt daar het water uitgaan en via de duikschool naar buiten lopen terug naar je auto of je kunt een stukje langs de kust zwemmen naar de plek waar je het water in bent gegaan.
Het is geen bijzonder mooie duikstek.

Hoe kom je er?

Piscadera_htgtDe duikstek is vrij gemakkelijk te vinden want hij ligt naast Hook's Hut. Hook's Hut ligt achter het Hilton.
Komend van de Julianabrug van de Oostelijke kant van het eiland ga je rechtsaf op de rotonde onder aan de (lange) afrit. Volg die weg totdat je weer bij een rotonde komt. Intussen ben je langs de waterfabriek (Aqualectra) gekomen. Ga op de rotonde linksaf richting de hotels en het WTC. Als je op de T-kruising komt ga je rechtsaf. Je passeert eerst de ingang van het Marriott en daarna die van het Hilton. Daarna ga je links bij het bord "Hook's Hut" (zie foto). Parkeer je auto op de parkeerplaats van Hook's Hut, doe je duikspullen aan en loop naar het strandje.