Superior Producer

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik/Bootduik
Wrakduik
Advanced duiker
Geen voorzieningen
Risico van diefstal uit de auto

Beschrijving

superior producer wreck orgDe Superior Producer is het wrak van een vrachtschip dat is gezonken in september 1977 juist buiten de haven van Curaçao. Het is gezonken omdat de lading ging schuiven.
Het wrak staat rechtop op het zand op 25 tot 33 meter diepte. Het is een mooi wrak; duiken is niet altijd gemakkelijk, want er kan een sterke stroming staan. Ook maken golven het niet eenvoudig om het water in en uit te gaan. Bovendien is duiken niet toegestaan als er een cruiseschip aan de megapier ligt.
Het wrak is eenvoudig te bereiken vanaf de kust. Het is gemarkeerd met een boei, maar hou er rekening mee dat de boei aan de voorkant van het wrak is vastgemaakt en door de stroming kan afdrijven.
De gemakkelijkste plaats om het water in te gaan is bij een rechthoekig blok dat half in het water steekt. Daar is een vrij schoon "pad" de zee in.

Het wrak is volledig bedekt met koraal en sponzen. Er staat veel Orange Cup Coral op en dat betekent dat het wrak erg mooi is tijdens een nachtduik. 's Nachts hier duiken is alleen maar verantwoord als je eerst overdag hier hebt gedoken.

Let goed op je bodemtijd. Het wrak ligt diep en dat betekent dat je er maar kort op kunt verblijven. Doe daarna een rustige duik over het koraal langs de kust en maak daar een veiligheidsstop op 5 meter.

 

 

Hoe kom je er?

superior_producer_wreck_htgtKomend van de Punda zijde van de stad moet je over de hoge Julianabrug gaan en dan de eerste afslag nemen. Volg die afslag totdat je beneden bij een rotonde komt. De stoplichten op de foto zijn inmiddels weggehaald, omdat er nu een rotonde ligt. Steek die rotonde over en volg dan de weg langs de achterkant van het stadion tot bij de kust. Het veiligste is om je auto te parkeren voor het zwembad, want de kans op inbraak is groot als je hem vlak voor de rotsblokken zet richting het wrak. Eventueel kun je eerst je duikspullen afzetten bij de rotsblokken. Loop voorbij de rotsblokken langs de kustlijn totdat je het rechthoekige blok ziet en ga daar het water in.