Vissersdorp

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen strandvoorzieningen; wel eethuisje

Beschrijving

fishermen_s_villageDeze duikstek ligt achter de waterfabriek van Aqualectra. Daar ligt langs het water een visserdorp bestaande uit een aantal kleine houten huisjes met aan het einde een kleine haven.

De gemakkelijkste plaats om het water in te gaan is links van de laatste twee huizen. Daar is een geasfalteerd pad naar het water met links de haven en rechts een klein koraalstrandje, waar je het water in kunt lopen. Nadat je zwemmend de haveningang bent gepasseerd kun je eventueel al onder water gaan als er hoge golven zijn. Je kunt ook nog iets verder uitzwemmen tot aan de blauwe rand.
Daar heb je de keuze om of naar links of naar rechts te gaan. De stroming bepaalt soms welke richting je moet nemen, anders is het een kwestie van persoonlijke voorkeur. Beide kanten zijn de moeite waard. De helling van het rif is geleidelijk en het rif is redelijk dicht bezet met sponzen en koraal tot een diepte van ongeveer 20 meter; daaronder is de koraaldichtheid minder; boven de 10 meter is er vooral veel zacht koraal. Een mooi onderwater landschap.

Zowel links als rechts is er een steile wand. Er zijn talrijke holen in die wanden en daarin kun je soms een groene murene vinden. Vis zit er altijd.

Links wordt de steile wand bereikt na ongeveer 20 minuten; deze reikt van ca 15 meter diepte tot boven de 10 meter; omdat hij zo ondiep ligt is deze het beste pas op de terugweg te bekijken; rechts bereik je de wand na ongeveer 25 minuten en die wand loopt van 10 meter tot zeker 30 meter diepte. Links volgt er nog een tweede wand na ongeveer 25 minuten van 18 tot 24 meter diepte.

 

 

Hoe kom je er?

fishermen_s_village_htgtKomend vanaf de westelijke kant van de stad (Otrobanda) of vanaf de Julianabrug volg je de Pater Eeuwensweg totdat je bij een groot kruispunt komt met links aan de overkant het gebouw van de waterfabriek (zie foto). Daar moet je linksaf bij het stoplicht. Vlak voor de kust sla je rechtsaf en dan rijd je door met links de houten vissershuizen en rechts de watertanks. Vlak voor de ingang van de Koredor, het pad langs de kust voor joggers, is een parkeerplaats waar je je auto kunt parkeren.

Er zijn geen strandfaciliteiten, maar het voorlaatste huis is een restaurant waar je een maaltijd en een drankje kunt kopen na je duik.