Crash site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Wrakduik
Geen voorzieningen

Beschrijving

the_crash_siteDeze duikstek ontleent zijn naam aan het feit dat hier het wrak ligt van een klein vliegtuig. Maar dit vliegtuig is niet neergestort. Het is overboord gevallen of gezet nadat de USS Erie was getorpodeerd door een duitse onderzeeër. Het vliegtuig was het verkenningvliegtuig van dit schip.

Deze duikstek ligt naast het publieke strand naast het Marriott hotel. Je kunt het water ingaan via de publieke beach of je kunt het water ingaan vlak voor het begin van de Koredor. Dat laatste heeft de voorkeur omdat je dan sneller bij het goede koraal aankomt, maar het eerste kan eenvoudiger zijn als er grote golven zijn.
Nadat je de baai uit bent of als je bij de blauwe rand komt vanaf de andere plek ga je naar links. Rechts is er niet veel te zien vanwege de zandstranden van de hotels. Op het eerste stuk vanuit de baai kan het zicht vrij slecht zijn, maar dat verbetert als je verder komt.

Het rif loopt geleidelijk af. Er is veel zacht koraal en hard koraal maar er is nog veel zand zichtbaar tussen het koraal. De koraaldichtheid is dus niet zo hoog. De belangrijkste reden om hier te duiken is dan ook niet het koraal, maar het wrak of beter gezegd de wrakstukken. Er is geen compleet wrak meer, want in de loop van de tijd is het wrak helemaal uit elkaar geslagen en liggen de restanten over een groot gebied vanaf 10 meter diepte tot voorbij de 30 meter diepte. Je moet zelfs goed kijken om ze te herkennen als delen van een vliegtuig.

Dichter bij de kust op een diepte van ongeveer 5 meter ligt ook nog een huidplaat van de Erie. Daar zijn soms ook nog patronen te vinden en bestek.

 

 

Hoe kom je er?

the_crash_site_htgtDe baai is eenvoudig te vinden, want hij ligt ten Oosten van het Marriot hotel.
Komende vanaf de Julianabrug ga je rechtsaf bij de rotonde. Volg die weg langs aan je linkerhand de waterfabriek totdat je bij een tweede rotonde komt (zie foto). Daar moet je linksaf gaan. Volg de weg naar beneden tot op de T-kruising en ga daar naar links. Aan het einde van die weg is weer een rotonde; daar ga je rechtsaf richting de kust. Je kunt je auto parkeren bij de stenen langs de kust.