Slangenbaai

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen

Beschrijving

slangenbaai orgSlangenbaai (ik heb hier nooit slangen gezien) ligt in het dorp St. Michiel. Op deze plaats is er een klein zandstrand en een pier, die de golven afschermt. De baai wordt vooral gebruikt door de lokale bevolking. Het is een hele goeie plek voor zowel een dag- als een nachtduik. Je kunt er namelijk gemakkelijk het water in en uit.

Naar buiten zwemmend bereik je in relatief korte tijd de blauwe rand. Wij zwemmen meestal aan het oppervlak tot aan de blauwe rand, maar als er hoge golven zijn, kun je ook eerder onder water gaan.
Tot aan de blauwe rand is het vooral zand. Het loopt daar geleidelijk af tot een meter of 10. Dan neemt de helling toe tot ongeveer 45 graden. De helling is dicht begroeid met koraal en sponzen. Afhankelijk van de stroming ga je links of rechts. Mijn voorkeur is links (Oosten), maar ook aan de rechterkant is het koraal mooi. De belangrijkste reden, waarom ik bij voorkeur naar links ga is omdat je op de terugweg meer kunt zien. Aan de rechterkant is er een plateau met vooral zand vanaf een meter of 13. Dat betekent dat je, als je op de heenweg een vrij diepe duik hebt gemaakt, een behoorlijk eind boven het koraal moet blijven op de terugweg of dat je boven het minder aantrekkelijke zandplateau zwemt.

Deze plek is welbekend vanwege de Coral Spawning in september en oktober. Gedurende die periode komen hier veel duikers om de spawning te bekijken.

Hoe kom je er?

slangenbaai_htgtEerst moet je richting het dorp St. Michiel rijden. Rijdend op de weg naar Bullenbaai zie je op een gegeven moment een verkeersbord met de richting naar St. Michiel. Dat moet je volgen door linksaf te slaan. Rijdend op die weg kom je door het nieuwe gedeelte van St. Michiel. De weg gaat naar boven en draait naar rechts. Na de draai moet je de eerste straat aan je linkerhand inrijden. Aan de rechterkant van de straat ligt daar een traditioneel huisje, geelgeverfd (zie foto). Ga daar naar links en volg die weg naar benenden richting de zee. Aan het eind (soort T-kruising) moet je naar links en ga je parallel aan de kust rijden (moeilijk te zien vanwege de huizen). Rijdend langs de huizen zie je aan je linkerhand een sportveld. Rij door totdat je bij een kleine parkeerplaats komt vlak voor Waterside Apartments, Parkeer daar je auto, doe je duikspullen en aan en loop naar beneden naar het strand.

Foto's