San Juan - Playa Manzaliña

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen
Betaald

Beschrijving

san_juan_playa_manzalinaPlaya Manzaliña is een strand met koraalresten in plaats van zand. Aan de westelijke kant is er wel wat zand op het strand. Daar is ook een kleine grot voor schaduw.

Deze duikstek ligt tussen Playa Shon Mosa en Playa Chiki en dat betekent dat de onderwater wereld een mengsel is van beide. De blauwe rand is dicht bij het strand. Vanaf de kust steek je een strook zand over totdat je het punt bereikt waar het rif naar beneden gaat met een helling van ongeveer 30 à 40 graden. Als je richting het Westen gaat in de richting van Playa Chiki dan krijg je de variatie in hoogte van het koraal te zien, die zo typerend is voor Playa Chiki. Er is hier ook een overvloed aan sponzen en gezond koraal.
Het koraal en de sponzen zijn groter dan op de meeste andere plaatsen langs de kust. Dat is waarschijnlijk omdat de duikstekken van San Juan minder druk bezocht worden dan de overige publieke duikstekken.

 

 

Hoe kom je er?

san_juan_playa_manzalina_htgtKomend van de Oostelijke kant van het eiland ga je richting Westpunt. Neem de enige weg naar het Westen, de weg naar Westpunt, en rij langs Landhuis Daniel en het dorp Terra Kora totdat je de afslag Soto tegenkomt. Ga daar naar links. Volg deze weg. Eerst passeer je de duidelijk herkenbare ingang van Cas Abou en enige tijd later zie je het verkeersbord San Juan. Verminder snelheid want je moet de afslag naar links nemen bij de rode (duik) steen met het nummer 20 tot 23 (nummers van de duikstekken).

Volg de zandweg totdat je bij het landhuis van San Juan komt. Rijd door de poort en ga rechts langs het landhuis. Daar moet je de toegangsprijs betalen. Die is momenteel Nafl 5,- per auto.

Volg de zandweg. Het is een bochtige weg in niet al te goede conditie. Vooral in het regenseizoen kun je hier beter niet komen met een personenwagen. Een terreinwagen of pick-up is beter.
Bij de eerste splitsing in de weg liggen twee stenen. De een geeft de richting aan naar Shon Mosa, de andere naar Playa Manzaliña. Volg de richting naar Playa Manzaliña. Na enige tijd bereik je het strand, Parkeer daar je auto onder een boom bij het strand.