San Juan - Playa Chiki

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen
Betaald

Beschrijving

san_juan_playa_chikiPlaya Chiki wordt niet vermeld op de Dive and Drive map. Het is een kleine baai tussen Playa Manzaliña en Boka Grandi.

Er ligt een smalle strook zand op dit strand. Een klein eindje naar links (als je richting de zee kijkt) ligt Playa Manzaliña. Als je naar buiten zwemt en dan naar de kust kijkt, kun je dit strand zien liggen.
Er staat wat koraal dicht bij de kust, dus je moet oppassen als je het water in gaat. Er ligt hier een strook zand tussen de kust en de blauwe rand. Het is hier niet echt een "rand", want het rif loopt heel geleidelijk naar beneden. Wat onmiddellijk duidelijk wordt bij het oversteken van de blauwe rand zijn de hoogteverschillen in het koraal. Daardoor wordt een leuk landschap gecreëerd van toppen en dalen.
Vergelijkbaar met de andere duikstekken van San Juan is de overvloed aan sponzen. Er komen hier onder andere grote groepen van Rope Sponges voor. Ook het koraal ziet er gezond uit al zijn er met name op de toppen van de "bergen" sterkoraal wat dode stukken koraal. Dat is niet het gevolg van het bleken van het koraal. Het lijkt er meer op alsof hier iets giftigs op het koraal terecht is gekomen.

Het is een erg mooie duikstek.

 

 

Hoe kom je er?

san_juan_playa_chiki_htgtKomend van de Oostelijke kant van het eiland ga je richting Westpunt. Neem de enige weg naar het Westen, de weg naar Westpunt, en rij langs Landhuis Daniel en het dorp Terra Kora totdat je de afslag Soto tegenkomt. Ga daar naar links. Volg deze weg. Eerst passeer je de duidelijk herkenbare ingang van Cas Abou en enige tijd later zie je het verkeersbord San Juan. Verminder snelheid want je moet de afslag naar links nemen bij de rode (duik) steen met het nummer 20 tot 23 (nummers van de duikstekken).

Volg de zandweg totdat je bij het landhuis van San Juan komt. Rijd door de poort en ga rechts langs het landhuis. Daar moet je de toegangsprijs betalen. Die is momenteel Nafl 5,- per auto.

Volg de zandweg. Het is een bochtige weg in niet al te goede conditie. Vooral in het regenseizoen kun je hier beter niet komen met een personenwagen. Een terreinwagen of pick-up is beter.
Bij de eerste splitsing in de weg liggen twee stenen. Volg de richting naar Playa Manzaliña. Na enige tijd bereik je een zandweg naar recht. Volg die weg. Hij brengt je naar de Westelijke kant van de heuvel. Het laatste stuk is erg steil. Als je er aan twijfelt of je auto de terugweg omhoog kan halen, parkeer dan de auto boven en loop het laatste stuk. Anders kun je doorrijden tot aan het strand en daar je auto parkeren.

Het is een klein strand en de kans is groot dat je de enige bezoeker bent.