San Nicolaas - Boka Hulu

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Geen voorzieningen

Beschrijving

san_nicolaas_boca_huluBoca Hulu ligt op het privé terein van San Nicolaas Abou. De toegang tot dit landgoed is afgesloten met een slagboom, dus je moet eerst de sleutel ophalen, voordat je er kunt duiken.

De sleutel is te krijgen bij Uniek Curaçao. Bel van te voren om een afspraak te maken om de sleutel op te halen. Overweeg, als je eenmaal de sleutel hebt, om twee duiken te maken op dit terrein.

Boca Hulu is de tweede duikstek vanaf het Oosten op dit landgoed. Er is een strand met koraalsteen. Ook hier staat veel koraal in het water dicht bij de kust. Let dus vooral bij ruwe zee op hoe je het water in en uit kunt gaan.

De blauwe rand bereik je al na een paar minuten zwemmen. De hellingshoek van het koraalrif is geleidelijk, minder dan 45 graden. Deze plek kent een mooie variatie van sponzen en koraal. Er staan hier veel Oranje Olifantsoor sponzen.

Hoe kom je er?

 

san_nicolaas_boca_hulu_htgtKomend van de Oostelijke kant van het eiland neem je de enige grote weg van het midden van het eiland naar het Westen, de Weg naar Westpunt. Deze weg volg je tot de afslag Soto. Daar neem je de afslag naar links richting Soto. Je blijft op die weg tot ruim voorbij het dorpje Soto. Enige tijd na het passeren van Soto zie je een richtingbord met daarop Boca Hulu, Boca Santu Pretu en Mushroom Forest (zie foto). Daarvandaan neem je de afslag aan je linkerhand. Dat is een zandweg. Na het passeren van de slagboom zijn er houten richtingaanwijzers op het landgoed, die je de weg wijzen naar elk van de 4 duikstekken op deze plantage. Voor deze duikstek volg je de richting naar Boca Hulu. Parkeer je auto ergens op het strand. Doe je duikset aan en ga de trap af naar het strand om je duik te beginnen.