Kleine Knip

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

kleine_knipKarakteristieken

Kustduik
Beperkte voorzieningen

Beschrijving

Kleine Knip is de kleinste van de twee stranden bij landhuis Knip. Het zandstrand is klein, maar kijkt uit over een brede baai.

Het is een beschutte baai. Je zult hier vooral lokale mensen aantreffen. Er zijn hutjes voor schaduw en er staan meestal verplaatsbareWC-huisjes. De lokale bevolking BBQ't hier graag, maar dat is officieel verboden.

Het is een flink eind zwemmen naar de blauwe rand. Het kost je ongeveer 10 - 15 minuten. En er nagenoeg niets te zien tussen de kust en de blauwe rand. Vanaf de blauwe rand loopt het rif zeer geleidelijk naar beneden. Tussen de 10 en 25 meter staat mooi en gezond koraal. Dieper wordt het vooral zanderig. Vóór het strand staan enkele grote Sterkoraal formaties.

Hoe kom je er?

kleine_knip_htgtKomend van de Oostelijke kant van het eiland neem je de enige grote weg van het midden van het eiland naar het Westen, de Weg naar Westpunt. Deze weg volg je tot de afslag Soto. Daar neem je de afslag naar links richting Soto. Je blijft op die weg tot ruim voorbij het dorpje Soto. Na Soto komt je eerst langs het landhuis Santa Cruz, de baai van Santa Cruz en de ingang naar de baai van Lagun. Rij verder door het dorpje Lagun totdat je bij een T-splitsing komt. Ga daar naar links Nadat je drie heuvels in de weg (de "achtbaan") bent gepasseerd zie je een verkeersbord met daarop Westpunt rechtdoor en Knip naar links (zie foto). Ga daar naar links. Vervolg die weg. Je komt langs een klein verlaten portiershuisje. Na een paar honderd meter is er een afslag naar links. Die afslag is gemarkeerd met een rode steen. Ga daar naar links en parkeer je auto langs de weg of bij het strand.

Foto's