Daaibooi

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Voorzieningen: hutjes, ligbedden, restaurant (kleine hapjes)

Beschrijving

daaibooi_beachZandstrand dicht bij het dorpje St. Willebrord.
De blauwe rand (drop off) is ver vanaf de kant. Het koraal is gezond, maar tegenover de baai soms bedekt met wat zand.
Onder water richting het Westen (rechts) zijn er plekken met talrijke flessen champagne (uiteraard leeg). De reden waarom deze flessen hier liggen is mij niet bekend. Het lijkt erop dat hier in het verleden een groot feest is geweest aan boord van een boot en dat de flessen na afloop overboord zijn gegooid.
De helling van het rif is niet erg steil. Op ongeveer 25 meter diepte bereik je de zandbodem. Er is hier zacht koraal te vinden, enkele Olifantsoor sponzen en koraal. En meestal ook veel vis. Het is een mooie plek om te duiken en dat maakt de grote afstand vanaf de kust wel de moeite waar.

 

 

Hoe kom je er?

daaibooi_htgtVanuit Willemstad rij je in de richting van Banda'bou (Westkant van het eiland). Volg de Weg naar Westpunt (de belangrijkste weg van het Oostelijk deel van het eiland naar het Westelijk deel). Aan je rechterhand zie je een parkeerplaats met een aantal kleine winkeltjes waar je eventueel nog wat snacks en drank kunt inslaan voordat je bij de baai aankomt. Dat is Daniel Snack. Daarna neem je de eerste weg aan je linkerhand (Willebrord is aangegeven op het verkeersbord, zie foto). Langs die weg kun je op een gegeven moment de zoutpannen zien en daarin zijn meestal flamingo's te vinden. Blijf die weg volgen totdat je de kerk van Willebrord ziet (foto). Vóór de kerk (direct na Martina snack) ga je naar links. Met de kerk aan je rechterhand neem je de afslag naar links. Die afslag is gemarkeerd met een rode steen met witte streep (duikvlag). Volg die weg; ga niet naar links als je daar de kans voor krijgt, maar blijf de weg volgen totdat je bij de parkeerplaats bij het strand aankomt. Parkeer je auto, zoek een schaduwplekje op het strand en geniet van een dagje op het strand of een duik.
Er is een klein restaurant waar je drank en kleine hapjes kunt kopen. Er zijn ook ligbedden te huur.