Cas Abou

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Karakteristieken

Kustduik
Voorzieningen (strandstoelen, bar, restaurant, watersportactiviteiten)
Betaald

Beschrijving

cas abou orgCas Abou is een strand op een landgoed. Het is een langgerekt zandstrand met veel faciliteiten. Er zijn tentjes, strandstoelen, er is een bar en een restaurant. Daar staat tegenover dat je moet betalen om binnen te komen. Dat is een bedrag per auto met maximaal 4 personen. In het weekend is het duurder dan door de week. Het bedrag valt wel mee als je met z'n vieren bent, maar is best hoog als je alleen in de auto zit. Ook de prijzen voor de faciliteiten op het strand zijn niet laag.

Het is gemakkelijk om het water in te gaan, maar het is toch even oppassen geblazen. Dicht bij de kust kunnen rotsen liggen; dit is vooral het geval aan de beide zijkanten van het strand.

Zwem uit naar de blauwe rand. Dat is behoorlijk ver. Daar kun je onder water gaan. Linksaf is de helling van het rif erg geleidelijk. De koraaldichtheid is gemiddeld en er zijn stukken zand tussen het koraal te vinden. Er zijn vooral veel sponzen op deze plek.

Hoe kom je er?

cas_abou_htgtKomend van het Oosten van het eiland moet je gaan in de richting van het Westen. Er is eigenlijk maar één weg naar het Westelijk deel van het eiland en die heet dan ook toepasselijk "de weg naar Westpunt". Ga voorbij de afslag naar Willebrord en het landhuis Daniel. Na enige tijd passeer je ook het dorp Terra Kora. Als je daarna de afslag Soto ziet moet je daar naar links. Volg deze weg totdat je de ingang ziet van Cas Abou (zie foto). Daar ga je naar links en vervolg die weg tot aan de slagboom. Dat is de plek waar je moet betalen. Daarna is het een kwestie van doorrijden over de zandweg totdat je de parkeerplaats bij het strand bereikt.