Het wrak bij Vaersenbaai verder onderzocht

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Op zaterdag 5 december zijn we nogmaals naar het wrak van de sleepboot gegaan bij Vaersenbaai. Dit is een duik, die dieper is dan toegestaan voor een sportduik, dus wij doen dit niet erg vaak. Maar we hadden nog steeds wat metingen nodig van het wrak en we wilden weten of de motor nog in het wrak aanwezig is.

WAARSCHUWING: doe dit niet tenzij je weet wat je doet. Dit is een deco duik!

We gingen dus met een groep duikers naar Vaersenbaai. Niet alle duikers wilden naar het wrak; een groepje van 5 duikers, allemaal ervaren tot zeer ervaren, besloten om het risico te nemen. Na een briefing en nadat we alle spullen hadden aangetrokken, zwommen we boven water tot de locatie van het wrak. Daar gingen we onderwater en lieten ons zo snel mogelijk naar beneden vallen op het wrak. Op die manier creëren we een maximale bodemtijd, maar ook dan blijven we maar 2 minuten op het wrak. Twee duikers begonnen met het opmeten van het wrak, eenmaal van boeg tot achterschip en eenmaal overdwars ter hoogte van de stuurhut. Ik maakte een video van het schip, waarbij ik me vooral concentreerde op de twee ruimen. Aan de achterzijde de machinekamer en aan de voorkant het voorste ruim (vrachtruim of hut). In de machinekamer bleek de complete motor aanwezig te zijn, dus daarmee was de belangrijkste vraag voor mij beantwoord. Daarnaast bleek er een deur in de machinekamer te zitten naar een ruimte verder naar achteren. Het voorste ruim is leeg en is niet eenvoudig om binnen te gaan. Ik denk dat het geen vrachtruim is. Er zit een deur in naar achteren, naar de machinekamer en een deur aan de andere kant, naar een ruim verder richting de boeg van het schip. Dat betekent dat dit wrak een aantal compartimenten heeft en dat het gevaarlijk is om verder het schip in te gaan, zeker op deze diepte.

Het team dat de meting moest doen had ook succes. Het schip blijkt 19 meter lang te zijn en 3 meter breed. Dat betekent dat dit wrak behoorlijk veel groter is dan de tugboat bij Baya; aan de andere kant is het aanzienlijk kleiner dan het wrak van de Superior.

Hieronder een video van deze duik; de video is gecombineerd met enkele foto's van eerdere duiken op dit wrak en de autowrakken in de buurt.