Eindelijk weer bij elkaar

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag, 26 oktober 2010, arriveerde de bijl op Curaçao. Met De Bijl bedoel ik de bijl, die in 1872 is gebruikt om de SS Dahlia, later omgedoopt SS Mediator, te water te laten.  Ongeveer een jaar geleden hebben mijn vrouw en ik, tijdens onze vakantie op Aruba, Dr Tom Clark en Mrs Elizabeth Clark uit Schotland ontmoet. Die waren op dat moment ook net op Aruba met een cruise. Zij hadden de bijl bij toeval gevonden in hun huis. De bijl was verstopt in een muur en het was blijkbaar niet de bedoeling dat hij gevonden werd. Hoe en waarom de bijl in dat huis is terechtgekomen zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Tom en Elizabeth beloofden ons om de bijl naar ons op te sturen zodat het schip (wrak) en de bijl in ieder geval op dezelfde plaats zouden zijn. Om diverse redenen heeft het uiteindelijk nog een jaar geduurd voordat de bijl is verzonden. Maar hier is hij dan:

The_Axe_20101026_003_small

De tekst op het kaartje is als volgt (vertaald)
Beste John + Frances,
eindelijk hebben we de tijd gevonden om de bijl, die is gebruikt bij de tewaterlating van de SS Dahlia/Mediator naar jullie op te sturen, zodat hij weer verenigd is met het schip dat op jullie eiland is gezonken. Ik hoop dat jullie bezoekers er plezier aan beleven.
Elizabeth + Tom

We zullen de bijl, voorzien van een informatieve tekst, tentoonstellen in het archeologisch museum van de duikshop Trunkdivers bij Landhuis Daniel. Later zullen we de mogelijkheid onderzoeken om de bijl tentoon te stellen in het Maritiem Museum in combinatie met andere artefacten van de Mediator.