Iets nieuws, iets speciaals

Photoshoot Moon final 20100116 057Miranda Perik, een bekende fotografe op Curaçao, benaderde me enige tijd geleden met de vraag of ik als onderwater fotograaf geïnteresseerd was om mee te werken aan iets nieuws, een fotosessie onder water met modellen. En daar had ik wel oren naar.
Na de nodige voorbereidingen en organisatie was het op zaterdag 16 januari 2010 dan zover in het zwembad van Moon Restaurant en Lounge op Curaçao, Nederlandse Antillen

Miranda had drie lokale modellen, Paula, Roxanne en Sabrina, gevraagd om mee te werken en ze waren allemaal bereid om aan dit experiment mee te doen. Niemand van ons had enige ervaring met een dergelijke fotosessie.
We startte de dag om half elf 's morgens. Miranda had eerst een fotosessie met elk van de drie modellen gepland boven water. De modellen werden daarom eerst door de beide aanwezige visagistes opgemaakt met lichte make-up. Zodra Paula was opgemaakt begon Miranda aan een fotosessie met haar in de prachtige omgeving van Moon. Na Paula was het de beurt aan Roxanne en daarna aan Sabrina. Omdat de zon af en toe achter de wolken verdween hadden we enkele onderbrekingen wachtend op het juiste licht.

Photoshoot_Moon_final_20100116_034Na haar bovenwater-sessie werd Paula opgemaakt met meer extreme make-up. Door overdreven kleuren te gebruiken en vette make-up verwachtten we een vergelijkbaar effect onder water te bereiken als met de lichte make-up boven water. En het was natuurlijk de bedoeling dat de make-up het water zou overleven.
Omdat het voor iedereen de eerste keer was dat we dit deden had Paula de zwaarste job van de drie modellen omdat zij als eerste onder water ging. Een fotosessie verliep als volgt: Miranda en ik waren onder water (met duikset) wachtend totdat Paula naar beneden kwam. Paula moest daarvoor een diepe teug adem halen, onder water gaan tot op of vlakbij de vloer van het zwembad en dan proberen zo natuurlijk mogelijk te poseren terwijl Miranda en ik foto's maakten. Dan natuurlijk weer naar boven voor de volgende teug, enzovoort. Niet gemakkelijk, want voor een natuurlijke pose moest ze haar mond en ogen openen onder water en dan een aantrekkelijke pose aannemen. Naarmate we meer ervaring kregen pasten Miranda en ik zaken aan om meer en betere resultaten te krijgen. Photoshoot_Moon_final_20100116_048Toen Paula na een aantal opnames niet meer onder water kwam gingen we allemaal naar boven. Daar vertelde Paula ons dat het een vermoeiende klus was en dat ze een pauze wilde nemen. We vervolgden onze onderwater sessies met Roxanne en Sabrina. Na een onderbreking voor een lichte lunch gingen we verder met een tweede onderwater sessie.
Gegeven het feit dat het voor ons allemaal de eerste keer was dat we dit deden, zijn de resultaten meer dan acceptabel. We hebben er zeker ook een aantal lessen van geleerd voor een volgende keer en dat was een belangrijk doel van dit experiment.

Meer foto's van deze sessies zijn te vinden in het foto-album onder speciale sessies in Eerste onderwater modellen sessie.