Het weekend van 6 en 7 maart 2010

LionsDive_Photoshoot_20100306_001_smallIn het weekend van 6 en 7 maart waren er diverse activiteiten, waarin ik een rol vervulde. Op zaterdagochtend had Miranda Perik een nieuwe onderwater fotoshoot gepland. Deze keer met twee mannelijke en twee vrouwelijke modellen. Sabrina, die ook mee had gedaan aan de vorige onderwater opnamen, had een vriend, Nigel, meegebracht. De andere twee zijn een koppel dat samen op vakantie is op het eiland, Anika en Martijn. Miranda had geregeld dat er zonnebrillen, bikinis en sieraden beschikbaar waren gesteld door diverse winkels op het eiland. Maar helaas bleek deze zaterdag er een te zijn zonder direct zonlicht. En direct zonlicht is een essentiële component voor een succesvolle onderwater foto sessie. Met een bewolkte hemel is er minder licht onder water en bovendien ontbreken de interessante effecten van het door het water gebroken zonlicht op de lichamen. Het effect wordt daardoor vergelijkbaar met een fotosessie boven water onder slechte condities. De tweede tegenvallende factor was dat het water van het zwembad niet helder was. Deze twee factoren samen hebben er voor gezorgd dat de foto's een dusdanig lage kwaliteit hebben, dat er helaas niets te tonen valt van deze onderwater sessie.

In de middag was er een duik gepland bij de duikstek Lost Anchor aan de Westelijke zijde van de Caracasbaai. Omdat er vrijwel geen wind was, was de zee erg kalm en dat levert de perfecte condities op om hier het water in te gaan. Het is een duik, die een vrij lange wandeling met de uitrusting vereist nog afgewisseld met een stuk zwemmen om een doorgang naar een binnenwater over te steken. LostAnchor_20100306_011_smallDat is wel iets om rekening mee te houden als je hier gaat duiken. Daar waar je het water in kunt, moet je bovendien door een rotsige kustlijn heen. Dat is overigens goed te doen als de zee rustig is, zoals die op deze dag was. Op het punt waar je het water in gaat, kom je direct in een onderwater tuin terecht met gezond Elkhorn (hertshoorn) en Staghorn koraal, diverse andere koraalsoorten en ook veel zacht koraal, waaronder grote Sea Fans. Vanaf dat punt kun je langs de blauwe rand zwemmen in de richting van de ankerketting waar deze duikstek zijn naam aan dankt. Als je voldoende snel zwemt kun je deze ankerketting bereiken. Wij hebben dat niet gedaan, maar ook dan heb je een erg mooie duik. 

 

Mediator_Delphinus_20100307_004_kleinOp zondagochtend had een groep van 8 duikers van de duikschool Delphinus uit Nederland een afspraak met Trunkdivers voor een duik op het wrak van de Mediator. Deze groep was aangekomen op Curacao op zaterdag en verblijft voor een week vakantie op het eiland Curaçao. Op zondag was hun eerste en tevens enige gelegenheid om op het archeologische wrak in de Annabaai te duiken. Gelukkig lag er geen cruiseschip in de haven en was er ook toestemming van de havenauthoriteiten om te duiken in de haven.
De duik verliep erg voorspoedig. Voor Curaçaose begrippen is het zicht in de haven ver onder de maat, maar voor duikers, die gewend zijn om in Nederland te duiken, is het zicht vaak beter dan thuis.
Na de duik was er de gebruikelijke koffie met cake van Anneke.