Uitreiking PDIC instructeurs certificaat

Op dinsdag 12 augustus was het grote moment dan eindelijk aangebroken. Ik had de dag ervoor van Karel, mijn instructor-trainer, de vraag gekregen of ik dinsdagavond iets te doen had. Hij zou die avond een wrakduikspecialty geven en vroeg of ik belangstelling had. Die belangstelling had ik niet, maar hij vertelde dat ik toch welkom was en dat hij een tweetal verrassingen voor me had.

pdic_instructeur__20080812_005Dus op dinsdagavond toog ik naar de duikschool Trunkdivers bij Daniel. Daar was Alex al aanwezig en even later kwamen ook Karel, Ellen de stagiaire en Sam Pieter. Eerst kregen we de theorie van het wrakduiken. Op Karel's gebruikelijke wijze werd die zeer grondig maar onderhoudend verteld. Het is zeker geen eenvoudig specialty, maar met de theorie en de daarbij behorende praktijkduiken, waarbij je een of meer wrakken verkent en in kaart brengt, krijg je alles aangereikt om verantwoord wrakken binnen te gaan en er weer veilig uit te komen.

In de pauze was het tijd voor de verrassingen: Eerst wat ik al verwachtte, want Alex en ik wachtten er al geruime tijd op, het PDIC instructeurs certificaat. Dat was al diverse malen verzonden vanuit de PDIC, maar om onverklaarbare redenen nooit aangekomen op de plaats van bestemming. Maar uiteindelijk was het dan gelukt en kregen Alex en ik ook de papieren van onze geslaagde instructeursopleiding.

pdic_instructeur__20080812_011Daarna kwam er voor mij nog een tweede verrassing. Karel was in Nederland geweest en had daar bij een verzamelaar een echte duiksmurf kunnen kopen. Die kreeg ik van hem kado. Hij prijkt sindsdien triomfantelijk als het nieuwe logo op deze site en sinds kort gaat hij ook mee duiken. Zo is hij recent gesignaleerd op het wrak van de Mediator. Foto's hiervan staan in het foto-album in De Duiksmurf op het wrak van de Mediator. Het is te verwachten dat de duiksmurf nog op meer plaatsen onverwacht (op)duikt.